Sirkeli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet taze hazır yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İçi İçin ;
- 200 gr beyaz peynir
Sirkeli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- Sıvı yağ, sirke ve unu bir kapta çırpıyoruz. 1 kat yufkayı düz bir zemine seriyoruz.
- Her yerine eşit dağılacak şekilde bir fırça yardımıyla karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı seriyoruz.
- Aynı işlemi tekrar ediyoruz. 4 yufkada da aynı işlemi yapıyoruz. Her kata eşit şekilde sos sürülecek.
- Sonra yufkayı 4 eşit parçaya onları da yine 4 eşit parçaya bölüyoruz. Elimizde 16 adet üçgen 4 katlı soslu yufkamız olacak.
- Yufkaların kalın taraflarına peynir koyup uç tarafa doğru yuvarlayarak katlayarak kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otuyla tamamlıyoruz.
- Isıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca üzerine kağıt havlu serip üzerine su serpiyoruz.
- 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis ediyoruz. Dilerseniz pişmiş haliyle derin dondurucuya da koyabilirsiniz. Çıkarıp ısıttığınız da ilk günkü gibi oluyor. Mutlu sofralarda tüketmeniz dileğiyle. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder