21 Ekim 2019 Pazartesi

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze hazır yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un
İçi İçin ;
  • 200 gr beyaz peynir

Sirkeli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  1. Sıvı yağ, sirke ve unu bir kapta çırpıyoruz. 1 kat yufkayı düz bir zemine seriyoruz.
  2. Her yerine eşit dağılacak şekilde bir fırça yardımıyla karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı seriyoruz.
  3. Aynı işlemi tekrar ediyoruz. 4 yufkada da aynı işlemi yapıyoruz. Her kata eşit şekilde sos sürülecek.
  4. Sonra yufkayı 4 eşit parçaya onları da yine 4 eşit parçaya bölüyoruz. Elimizde 16 adet üçgen 4 katlı soslu yufkamız olacak.
  5. Yufkaların kalın taraflarına peynir koyup uç tarafa doğru yuvarlayarak katlayarak kapatıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otuyla tamamlıyoruz.
  7. Isıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkınca üzerine kağıt havlu serip üzerine su serpiyoruz.
  9. 15 dakika kadar dinlendikten sonra servis ediyoruz. Dilerseniz pişmiş haliyle derin dondurucuya da koyabilirsiniz. Çıkarıp ısıttığınız da ilk günkü gibi oluyor. Mutlu sofralarda tüketmeniz dileğiyle. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder