Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Sütlü İrmik Tatlısı (Bisküvili İrmikli Pasta) Tarifi

Sütlü İrmik Tatlısı (Bisküvili İrmikli Pasta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10-11 yemek kaşığı şeker (tatlılık kıvamına göre)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (yada margarin)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör
Üzeri İçin ;
  • Hindistan cevizi
  • Pasta şekeri
  • Ceviz, fındık (var ise isteğe bağlı)

Sütlü İrmik Tatlısı (Bisküvili İrmikli Pasta) Tarifi Yapılışı

Selam hanımlar
Mutfağımın meşhur, en hızlı, en hafif ama en lezzetli sütlü tatlısıyla geldim bugün sizlere
Bizim evde her hafta en az 1 kere yapılır ;-) inşallah sizlerde deneyip benimle paylaşırsınız gelelim yapımına;
  1. Tenceremize süt irmik ve şeker alınarak ocağın orta ateş gözünde kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Üzeri fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağ eklenir 1 taşım kaynatılıp kenara alınır.
  3. Büyük boy kare borcamımız yıkanıp süzülerek muhallebimizden 2 -3 kepçe katılarak yayılır üzerine bisküvi serilir. tekrar muhallebi katılır.
  4. 1 kat daha bisküvi serilerek en son kalan muhallebi yayılır ve düzeltilir.
  5. Üzeri arzuya göre süslenir ılıması için önce dışarı da beklenir.
  6. Daha sonra buzdolabına kaldırılır.
    (Not: Hazırlandıktan sonra 1. 5-2 saatte yenilebilir.  Ancak buzdolabında ne kadar çok beklerse o kadar kıvam alır ve kalınlaşır ) Ben gündüz yapıp aksam yemekten sonra servis ediyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?