Sütlü İrmik Tatlısı (Bisküvili İrmikli Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı irmik
- 10-11 yemek kaşığı şeker (tatlılık kıvamına göre)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (yada margarin)
- 1 paket vanilya
- 1 paket petibör
Üzeri İçin ;
- Hindistan cevizi
- Pasta şekeri
- Ceviz, fındık (var ise isteğe bağlı)
Sütlü İrmik Tatlısı (Bisküvili İrmikli Pasta) Tarifi Yapılışı
Selam hanımlar
Mutfağımın meşhur, en hızlı, en hafif ama en lezzetli sütlü tatlısıyla geldim bugün sizlere
Bizim evde her hafta en az 1 kere yapılır ;-) inşallah sizlerde deneyip benimle paylaşırsınız gelelim yapımına;
Mutfağımın meşhur, en hızlı, en hafif ama en lezzetli sütlü tatlısıyla geldim bugün sizlere
Bizim evde her hafta en az 1 kere yapılır ;-) inşallah sizlerde deneyip benimle paylaşırsınız gelelim yapımına;
- Tenceremize süt irmik ve şeker alınarak ocağın orta ateş gözünde kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Üzeri fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağ eklenir 1 taşım kaynatılıp kenara alınır.
- Büyük boy kare borcamımız yıkanıp süzülerek muhallebimizden 2 -3 kepçe katılarak yayılır üzerine bisküvi serilir. tekrar muhallebi katılır.
- 1 kat daha bisküvi serilerek en son kalan muhallebi yayılır ve düzeltilir.
- Üzeri arzuya göre süslenir ılıması için önce dışarı da beklenir.
- Daha sonra buzdolabına kaldırılır.
(Not: Hazırlandıktan sonra 1. 5-2 saatte yenilebilir. Ancak buzdolabında ne kadar çok beklerse o kadar kıvam alır ve kalınlaşır ) Ben gündüz yapıp aksam yemekten sonra servis ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder