Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tahin
- 200 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz/fındık/badem farketmez 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Tahinli Kurabiye Tarifi Yapılışı
Tahinin kendine has aromasıyla güzel bir kurabiye, yapımı da öyle zaman almıyor. Un ilave edene kadar rahatlıkla mikserle çarpabilirsiniz hamurunuza un girince o hamur hali bile kıyır kıyır oluveriyor. Tesadüfen elimde bulunan eski bir yemek kitabımda gördüm. Çok korktum dağılabilir gibi geldi ama kendini topladı ve güzelce pişti. 17 dakika tuttum fırında 2 dakika da fırını kapatıp beklettim hemen almadım. Ana reçete aşağıda unu tam ölçülü az ya da fazla koymayın. Hepinize sevgi ve saygılar hoşça kalın.
- Şeker ve tahini iyice karıştırın üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağını, vanilya, yumurta sarısını karıştırıp kabartma tozu ve unu ilave edin katı bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın top gibi yuvarlayın yumurta akına batırıp susama ya da elinizde ne varsa bulayın yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Orta hararetli 165 – 170 derece arasındaki ısıda 15 – 20 dakika arası pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder