Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi

Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane orta boy patates
  • 700gr tavuk kuşbaşı
  • 1 tane yumurta
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 10- 12 tane mantar
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 küçük su bardağı un
  • 1 kase rendelenmiş mantar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz

Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patatesleri tuzlu su da haşlıyoruz.
  2. Haşlanan patatesleri uygun bir kapta eziyoruz.
  3. İçine süt ekliyoruz püre haline getiriyoruz.
  4. Yumurta, tuz ve unu ekliyoruz karıştırıyoruz.
    2) ben kare bir borcamda yaptım siz isterseniz pasta kalıbı da tercih edebilirsiniz.
  5. Kabın içine yağlı kağıt yerleştirdim ardından patates püresini her tarafı eşit olucak şekilde yaydım.
  6. Yağda küp küp doğranmış soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı rengi değişinceye kadar pişirelim ve tavukları ekleyelim.
  7. Suyunu bırakan tavuklara baharatını da ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  8. Pişen tavuğu püremizin üzerine ekleyelim.
  9. Tavanın yağında doğradığımız mantarları da pişirelim.
  10. Pişen mantarları tavuğun üzerinden dökelim. Fırın kabının üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kaplayalım 30dakika 200 derece fırında pişirelim.
  11. Son olarak 30dakika sonunda yağlı kağıdı açalım. Kaşarı üzerine gezdirelim 10 dakika da bu şekilde pişirelim.
    Şimdiden afiyet olsun 🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?