Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi
Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane orta boy patates
- 700gr tavuk kuşbaşı
- 1 tane yumurta
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 10- 12 tane mantar
- 1 çay bardağı süt
- 1 küçük su bardağı un
- 1 kase rendelenmiş mantar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Tavuklu Mantarlı Patates Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patatesleri tuzlu su da haşlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri uygun bir kapta eziyoruz.
- İçine süt ekliyoruz püre haline getiriyoruz.
- Yumurta, tuz ve unu ekliyoruz karıştırıyoruz.
2) ben kare bir borcamda yaptım siz isterseniz pasta kalıbı da tercih edebilirsiniz.
- Kabın içine yağlı kağıt yerleştirdim ardından patates püresini her tarafı eşit olucak şekilde yaydım.
- Yağda küp küp doğranmış soğanları ve rendelediğimiz sarımsağı rengi değişinceye kadar pişirelim ve tavukları ekleyelim.
- Suyunu bırakan tavuklara baharatını da ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen tavuğu püremizin üzerine ekleyelim.
- Tavanın yağında doğradığımız mantarları da pişirelim.
- Pişen mantarları tavuğun üzerinden dökelim. Fırın kabının üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kaplayalım 30dakika 200 derece fırında pişirelim.
- Son olarak 30dakika sonunda yağlı kağıdı açalım. Kaşarı üzerine gezdirelim 10 dakika da bu şekilde pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder