Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi
Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (250 gr oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri ( şekerli seviyorsanız 1 buçuk su bardağı olabilir)
- Aldığı kadar un ( 2 buçuk su bardağı yeterli olabilir kontrollü bir şekilde ekleyin)
- 1 paket vanilya
Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta yoğuruyoruz.
- 6-7 dakika yoğurduktan sonra vanilya nişasta ve unu ilave ediyoruz (çok iyi yoğurun çünkü hamur parçalanmamalı).
- İster normal kurabiye gibi yuvarlayarak şekil verin, ister 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
- Çatal ile ruloyu uzun çizelim ve küçük küçük keselim 2 parmak şeklinde olabilir.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim yağlamayın çünkü hamur yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış ılık olan 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
- Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpin afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder