24 Ekim 2019 Perşembe

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (250 gr oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri ( şekerli seviyorsanız 1 buçuk su bardağı olabilir)
  • Aldığı kadar un ( 2 buçuk su bardağı yeterli olabilir kontrollü bir şekilde ekleyin)
  • 1 paket vanilya

Un Kurabiyesi (Pastane Usulü) Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki margarini sıvı yağ ve 1 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta yoğuruyoruz.
  2. 6-7 dakika yoğurduktan sonra vanilya nişasta ve unu ilave ediyoruz (çok iyi yoğurun çünkü hamur parçalanmamalı).
  3. İster normal kurabiye gibi yuvarlayarak şekil verin, ister 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
  4. Çatal ile ruloyu uzun çizelim ve küçük küçük keselim 2 parmak şeklinde olabilir.
  5. Tepsimize yağlı kağıt serelim yağlamayın çünkü hamur yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış ılık olan 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
  7. Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpin afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder