Xiaomi’nin bilgisayarında herkesi şaşırtan eksiklik!

Akıllı telefonlarda 3.5 mm kulaklık girişinin kaldırılması ilk etapta oldukça eleştirilse de, günümüzde kaçınılmaz bir son oldu. Benzer şekilde dizüstü bilgisayarlarda bir değişim sürecinden geçiyor, ancak Xiaomi bu kez acele etti.
Son yıllarda satışa sunulan dizüstü bilgisayarların büyük bir bölümünde optik sürücü yani CD / DVD takabileceğiniz bir bölüm bulunmuyor. Bu kullanıcılar için büyük bir sorun teşkil etmezken, Xiaomi dizüstü bilgisayardan kamerayı kaldırdı.

Xiaomi dizüstü bilgisayar kamera eksikliği ile gündemde

Evet, yanlış duymadınız. Dokunmatik ekran ile benzer şekilde web kamerası dizüstü bilgisayarlarda sıklıkla kullanılan bir şey değil. Ancak, toplantı yapmanız veya bir arkadaşınız ile görüşmek istediğinizde hayatınızı oldukça kolaylaştırıyor.Xiaomi’nin yeni dizüstü bilgisayarı Redmibook EE‘de kamera yer almıyor. Bu cihazın son 10 yılda satışa sunulan dizüstü bilgisayarlar arasında kamerasız yapısı ile özel bir konuma sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Günümüzde telefonlar ile rahatça video görüşmeler yapılabilmesi, bunu eksiklik olmaktan çıkıyor. Ancak, yapısı ile taşınabilirliğin öncelik olduğu bu tarz bilgisayarlarda video görüşmeler yapılmasının önüne geçmek için henüz erken.
Bunun dışında oldukça cazip bir bilgisayar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Mi Laptop Air ile benzer şekilde şık bir alüminyum alaşımlı şasiye sahip olan Redmibook EE, 10. nesil Intel Core i5 işlemcilerden güç alıyor. 8 GB RAM ve 256 GGB SSD’nin yer aldığı bilgisayar, GeForce MX250 ekran kartı ile geliyor.

Yorumlar