21 Ekim 2019 Pazartesi

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy lahana
  • İç harcı için;
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ,karabiber
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 tutam maydanoz
  • Sosu için;
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası ve tuz dilerseniz baharat içinde olduğu için sosuna koymadım

Yarısı Dolaba Yarısı Akşam Yemeğine Enfes Lahana Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lahanamızı hazırlıyoruz lahanayı orta göbek yerini çıkartıyoruz ve biraz oyuyoruz.
  2. Derince bi leğene alıp oyduğumuz yerden kaynar su döküyoruz .
  3. 2 litre kadar ve biraz bekletiyoruz.15 dk kadar.
  4. Bunu yapmamım amacı daha kolay kırılmadan düzgün bir şekilde yaprakları çıkarmam.
  5. Yaprakları kolay çıkartıyor iseniz bu işleme gerek yok daha sonra yaprakları çıkartıp haşlıyoruz.
  6. Sert yerlerini de ayrıyetten turşu yapabilirsiniz ben öyle yaptım içini yapmaya geçelim.
  7. Soğan ve biberleri çok olmayacak şekilde robottan geçirelim ve kavuralım.
  8. Kavrulmuş soğan ve biberlerimize sarımsağı da ekleyip şöyle bi çevirip 2 yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyelim.
  9. Pirinç ve bulguru da ekleyip karıştırıp hafif üzerini geçecek kadar su verip kısık ateşte hafif pişirelim ,biraz diri olacak biraz da lahananın içinde pişecek çünkü çok pişerse lapa olur dikkat edelim .
  10. Hazır olan içimize son olarak maydanoz ekleyip soğumaya bırakalım.
  11. Soğuduktan sonra dilediğimiz büyüklük de saralım benim kurban dan etli kemiğim vardi düdüklünün altına lahana yapraklarını dizelim ,eğer yanar ya da tutarsa dolmalar değil yapraklar tutar .
  12. Sonra lahanamızı dikine dizelim ve etli kemiğimizi üzerine koyalım.
  13. 1 su bardağı zeytin yağı ,2 yemek kaşığı salça ve tuzunu suda açıp üzerini geçecek kadar suyunu verip düdüklümüzü kapatalım .
  14. Her düdüklü farklı sürede ve farklı su çekerek pişirir buna dikkat edelim .
  15. Yarım saat pişirip altını kapatalım ve düdüklü havasını verene kadar bekleyelim.
  16. Ilık yada soğuk servis edebiliriz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder