Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1. 5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Limon kabuğu
Şerbeti İçin ;
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin ;
- Hindistan cevizi
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tatlımızın şerbeti yapılır. 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su eklenir yavaş yavaş şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başladıktan sonra içine 3 – 4 damla limon sıkılır 1 e dakika daha patladıktan sonra altı kapatılır.Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak
- Tatlımızın keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler tek tek eklenir yağlanmış borcama hamurumuz dökülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirilir.
- Kekimiz piştikten sonra şerbetimiz ilave edilir.
- Tatlımız kesilerek üzerine hindistan cevizi eklenir. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder