20 Ekim 2019 Pazar

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1. 5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Limon kabuğu
Şerbeti İçin ;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin ;
  • Hindistan cevizi

Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle tatlımızın şerbeti yapılır. 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su eklenir yavaş yavaş şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başladıktan sonra içine 3 – 4 damla limon sıkılır 1 e dakika daha patladıktan sonra altı kapatılır.Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak
  2. Tatlımızın keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  3. Diğer malzemeler tek tek eklenir yağlanmış borcama hamurumuz dökülür.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirilir.
  5. Kekimiz piştikten sonra şerbetimiz ilave edilir.
  6. Tatlımız kesilerek üzerine hindistan cevizi eklenir. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder