Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr katı yağ
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 3 çay kaşığı karbonat (veya hamur kabartma tozu da olur)
İç Harcı için ( isteğe göre değişiklik gösterilebilir );
- Zeytin
- Krem peynir
Dış Harcı için;
- Pekmez
- Çörek otu
Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk başta katı yağı kısık ateşte eritelim.
- Yağ erirken harç kabımıza sırasıyla yumurta, yağ, yoğurt, şeker ve tuzu koyup tortu kalmayacak şekilde karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu ekledikten sonra karbonatımızı ilave edip, yoğurmaya devam edelim.
- Yoğurma işlemimiz bittikten sonra yoğurduğumuz hamurdan eşit miktarda kopartalım.
- Kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayarak, bastırarak açalım.
- Açtığımız hamurun bir tarafına iç malzemelerimizden koyalım ve diğer tarafıyla kapatalım.
- Tüm hamurumuzu tepsiye dizdikten sonra üstünü bir çatal yardımıyla hafifçe çizelim.
- Çizdikten sonra fırça yardımıyla pekmez sürelim.
- Son olarak soğuk fırında 180°C’de 20 dakika pişirelim.
- Poğaçamızı dilediğiniz gibi servis edebiliriniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder