Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr katı yağ
 - Yarım su bardağından az sıvı yağ
 - 1 yumurta
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 tatlı kaşığı şeker
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 4 su bardağı un
 - 3 çay kaşığı karbonat (veya hamur kabartma tozu da olur)
 
İç Harcı için ( isteğe göre değişiklik gösterilebilir );
- Zeytin
 - Krem peynir
 
Dış Harcı için;
- Pekmez
 - Çörek otu
 
Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk başta katı yağı kısık ateşte eritelim.
 - Yağ erirken harç kabımıza sırasıyla yumurta, yağ, yoğurt, şeker ve tuzu koyup tortu kalmayacak şekilde karıştıralım.
 - Unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu ekledikten sonra karbonatımızı ilave edip, yoğurmaya devam edelim.
 - Yoğurma işlemimiz bittikten sonra yoğurduğumuz hamurdan eşit miktarda kopartalım.
 - Kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayarak, bastırarak açalım.
 - Açtığımız hamurun bir tarafına iç malzemelerimizden koyalım ve diğer tarafıyla kapatalım.
 - Tüm hamurumuzu tepsiye dizdikten sonra üstünü bir çatal yardımıyla hafifçe çizelim.
 - Çizdikten sonra fırça yardımıyla pekmez sürelim.
 - Son olarak soğuk fırında 180°C’de 20 dakika pişirelim.
 - Poğaçamızı dilediğiniz gibi servis edebiliriniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder