27 Ekim 2019 Pazar

Zeytinli Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr katı yağ
  • Yarım su bardağından az sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı karbonat (veya hamur kabartma tozu da olur)
İç Harcı için ( isteğe göre değişiklik gösterilebilir );
  • Zeytin
  • Krem peynir
Dış Harcı için;
  • Pekmez
  • Çörek otu

Zeytinli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. İlk başta katı yağı kısık ateşte eritelim.
  2. Yağ erirken harç kabımıza sırasıyla yumurta, yağ, yoğurt, şeker ve tuzu koyup tortu kalmayacak şekilde karıştıralım.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu ekledikten sonra karbonatımızı ilave edip, yoğurmaya devam edelim.
  4. Yoğurma işlemimiz bittikten sonra yoğurduğumuz hamurdan eşit miktarda kopartalım.
  5. Kopardığımız parçaları elimizle yuvarlayarak, bastırarak açalım.
  6. Açtığımız hamurun bir tarafına iç malzemelerimizden koyalım ve diğer tarafıyla kapatalım.
  7. Tüm hamurumuzu tepsiye dizdikten sonra üstünü bir çatal yardımıyla hafifçe çizelim.
  8. Çizdikten sonra fırça yardımıyla pekmez sürelim.
  9. Son olarak soğuk fırında 180°C’de 20 dakika pişirelim.
  10. Poğaçamızı dilediğiniz gibi servis edebiliriniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder