1.549 TL’ye düşen Meizu X8’i kutusundan çıkarıyoruz

Meizu X8 kutu açılışı

Meizu’nun son dönemlerde dikkat çeken telefonları arasında yer alan Meizu X8, fiyat/performans odaklı bir telefon olması ile dikkat çekiyor. Meizu X8 kutu açılışı videosu ile birlikte ilk izlenimlerimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Meizu X8 özellikleri

Meizu X8 özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak ekrandan başlayalım. Ekran tarafına baktığımızda bizi 6.15 inç büyüklüğünde bir ekran ile bizleri karşılıyor. IPS LCD bu ekran üzerindeki çentik sayesinde yüzde 89.6 gibi bir ekran kasa oranına ulaşabiliyor. Telefonun arka tarafına baktığımız zaman ise parmak izi okuyucu ve çift kamera yerleşimi ile karşılaşıyoruz.
Telefon, 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.9 diyafram açıklığına sahip bir ana kamera ile geliyor. Bu ana kameraya portre fotoğraflarda daha başarılı sonuçlar alabilmek için 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir derinlik kamerası eşlik ediyor. Telefonun video kayıt özelliklerine baktığımızda da Full HD 30 FPS video kaydı yapabildiğini görüyoruz.
Meizu X8, ön kameraya önem verenler için de 20 Megapiksel çözünürlüğe sahip ön kamera ile beraber geliyor.
Telefona güç veren işlemci tarafında ise 8 çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 710 işlemcisini görüyoruz. Bu işlemciye de grafik birimi olarak Adreno 616 destek veriyor.
Telefonun batarya tarafına bakacak olursak, 3.210 mAh büyüklüğünde bir batarya görüyoruz. Telefon Type-C üzerinden şarj olabilirken buradan veri aktarımı da yapılabiliyor.

Yorumlar