Ağızda Dağılan Kakao Dolgulu Süslü Kurabiye Tarifi
Ağızda Dağılan Kakao Dolgulu Süslü Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri (110 ml)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2, 5 su bardağı un (200 ml)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yumurta büyüklüğüne ve unun kalitesine göre un miktarında değişiklik olabilir lütfen azar azar ekleyin
Ağızda Dağılan Kakao Dolgulu Süslü Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta, tereyağ ve Pudra şekeri uygun bir kaba alınır ve Karıştırılır.
- Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Unu azar azar ekleyip oldukça yumuşak kolay şekil alan bir hamur elde edin.
- Hamuru ikiye bölün biri elma büyüklüğünde olsun.
- En küçük hamura 1 yemek kaşığı kadar kakao ilave edin ve tekrar yoğurun.
- Beyaz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle bastırın.
- Kakaolu hamurdan küçük bir parça alıp resimdeki gibi rulo şekli verip beyaz hamurun ortasına yerleştirip kaptın.
- Tritili kesme aparatının üzerine bastırıp şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derce fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayla süsleyip servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder