Altın Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi

Altın Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı su

Altın Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı

Herkese Hayırlı Bereketli Ramazanlar. Sizlere lokanta usulü ışıl ışıl altın gibi sapsarı tam kıvamında ayrıntılı nefis mercimek çorbası tarifi vereceğim 😋😋
  1. Patates ve havuç minik minik doğranır.
  2. Soğan da küp küp doğranır.
  3. Düdüklüye sıvı yağ konulup malzemeler ilave edilir ve orta ateşte hafif yumuşayana kadar malzemeler kavrulur.
  4. Kavurduğumuz zaman havucun patatesin rengi yağa geçiyor ve çorbanın ışıl ışıl olmasını sağlıyor.
  5. Yumuşayınca yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ilave edilip 2-3 tur çevrildikten sonra su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynadıktan sonra düdüklü kapatılır ve orta ateşte düdüklünüze göre 10-15 dakika pişirilir.
  7. Havası alınıp kapağı açılır karıştırılır.
  8. Çorba başka bir tencereye tel veya plastik farketmez süzgeçten sıcakken geçirilir. Sıcakken çok kolay hemen 5 dakika da geçiriliyor zaten. Blender ile yaparsanız Çorbanız boz renkli değişik kıvamlı olacaktır ama bu dediğim şekilde süzgeçten geçirdiğinizde nasıl ışıl ışıl altın sarısı ve harika lezzette çorba olduğunu göreceksiniz.
  9. Aynı malzemelerle bile kullanılsa bazen farklı yöntemle apayrı nasıl iki değişik çorba olacağını arasındaki farkı göreceksiniz. Umarım dener ve çok memnun kalırsınız
Ramazan evinize huzur bereket sağlık sıhhat afiyet getirsin inşaAllah AMİN ❤ ❤
AFİYET ŞİFA OLSUN

Yorumlar