9 Kasım 2019 Cumartesi

Büryan Tavuklu Kapama (Ayrıntılı) Tarifi

Büryan Tavuklu Kapama (Ayrıntılı) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk suyu hazırlama :
  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 2 litre su
Pilavı için :
  • 4 su bardağı osmancık pirinç
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Büryan Tavuklu Kapama (Ayrıntılı) Tarifi Yapılışı

Merhaba,,hem ekmek hemde yemek bir arada gibi, ,, bu güzel ve pratik tarifi balkan mutfağında ince ayrıntılarıyla nasıl yapılır bir bakalım,, ,, kuru soğan şart, suya lezzetini veren o, üzerinin kuru naneside öyle, hadi birde böyle denensin 😊👍
  1. Önce tavuk suyunu hazırlayalım,, bunun için temizlenmiş ve iyice yıkanmış tavuğu 4, 5 parçaya ayırın, düdüklü tencereye alın.
  2. Üzerine bütün halde temizlenmiş kuru soğan, kabuğu kazınmış bir havuç, ve iki tane defne yaprağını ilave edin.
  3. 1 çorba kaşığı tuzunu iki litre suyunu dökün kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  4.  İlk düdük sesinden sonra ocağı kısığa getirip yaklaşık 40 dakika veya kendi pişirme tekniğinize göre eti pişirin.
  5.  Et pişerken pirinçi ayıklayıp yıkayın uygun bir tepsiye pirinçi dökün düzletin.
  6. Pirincin üzerine damak tadınıza göre yeteri kadar kuru nane ve karabiberini ekleyin.
  7. Güzelce pişen tavuk etlerini pirinçin üzerine yerleştirin, yine dilediğiniz kadar sıvı yağı tavuk etlerinin de üzerine gelecek şekilde tepsiye dökün, ( tavuk etinin nâr gibi kızarmasını sağlar)
  8. Tenceredeki tavuk suyunu bir süzgeçle süzün, kalan temiz suyunu pirinçin üzeri tamamen kapanacak şekilde dökün ( resimlere bakabilirsiniz)
  9. Hiç tuz koymuyoruz çünkü tavuk haşlanırken ilk eklediğimiz tuz yeterlidir ama yinede siz suyun tadına bakarak karar verin.
  10. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derece de suyunu çekinceye kadar ve etin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Çok afiyet olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder