Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 soğan (rendelenecek)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tablet bulyon
- Tuz
- Gerekirse sıcak su
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- Yarım limon suyu
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Nane
- Pul biber
Çeşm-i Nigar Çorbası (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı
Bu çorbayı uzuuunn uzun anlatmama gerek yok tek kelimeyle muhteşem bir lezzet;) denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Haydi geçelim yapılışına.
- Mercimeği güzelce yıkayalım ve üzerini geçecek miktarda su koyarak yumuşayana kadar haşlayalım.
- Ayrı bir tencereye de sırasıyla rendelenmiş soğan, tereyağı, zeytinyağı, bulyon, ve unu alalım kavuralım.
- Sonra haşladığımız mercimeği ve suyunu ilave edip karıştıralım.
- Tuzunu da ekledikten sonra orta ateşte 10-15 dk kaynatalım. Koyulduysa sıcak su ilave edip kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Süre sonunda blendırdan geçirip koyuluğunu kontrol edelim gerekirse su ilavesi yapalım.
- Terbiyesi için bir kaba; süt, yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbamıza ilave ederek karıştıralım. Çorba bu şekilde bir taşım daha kaynasın.
- Sosu içinde tereyağı, zeytinyağı, salçayı sos tavamıza alıp kavuralım. Nane ve pul biber koyup 1-2 dk kadar daha pişirelim.
- Hazır olan çorbamızın üzerine gezdirip servis yapabiliriz. Nefiiiss bir çorba, herkese Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder