15 Kasım 2019 Cuma

Çin Pilavı Tarifi

Çin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Kavanoz Garnitür
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Demet Dereotu
  • 4-5 Adet Havuç (Pişmiş)
  • 1 Kutu Konserve Mısır
  • 1 Su Bardağı Pirinç (Pişmiş)
  • 1 Su Bardağı Kornişon Turşu
  • Yarım Limon Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Çin Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirinçi pişiriyoruz.
  2. Soğuyan pilavı derin bir kaseye alıyoruz.
  3. Üzerine mısırı, dereotunu, maydanozu, garnitürü, kornişon turşuyu, limonun suyunu ve tuzu ekleyip, dikkatlice karıştırıyoruz.
  4. Önceden pişirdiğimiz havucu streç film sardığımız derin bir kaseye döküyoruz.
  5. Üzerine hazırlanan karışımı ilave ediyoruz.
  6. Dikkatlice bastırıyoruz ve düz bir tabağa ters çeviriyoruz. Çin pilavı hazır. Afiyet Olsun. 💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder