Dana Ciğer Salata Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dana ciğer
- 4 yaprak akdeniz marulu
- 7, 8 yaprak roka
- 1 adet ekşi elma
- 7-8 adet çilek
- 1 adet nar
- 1 adet kuru soğan
- 3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım limon
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (tercihen ezine)
Dana Ciğer Salata Tarifi Yapılışı
Gurme bir restoranda yediğim ve muhakkak denemeliyim deyip pişirip sizlere vereceğim şahane bir tarifle karşınızdayım.
- Öncelikle ciğerimizi küp küp doğrayıp ve uygun bir tencereye alıp mühürledikten sonra üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı döküp kavuruyoruz.
- Ayrı bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdıralım ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak yine yarım ay şeklinde kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ile kavuralım.
- 3 dakika kavurduktan sonra içine şekeri, 1/2 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve sirkeyi atarak bu şekilde rengi pembeleşene kadar karamelize edelim.
- Soğanları karamelize eder ve ciğerimizi kavururken tabağımızın zemin malzemeleri olan toka ve marulları iyice yıkayıp fazla da ince olmamak koşuluyla doğrayalım.
- Doğradığımız yeşilliğimize limon, yarım çay bardağı zeytinyağı, nar ekşisi, bir tutam tuzu ekleyelim karıştıralım.
- Bu karışımı salata tabağımızın zeminine döküp yayalım.
- Pişen ciğerimize az tuz serpip, üzerine karamelize ettiğimiz soğan ve elmayı döküp harmanlayalım.
- Bu karışımı yeşilliğimizin üstüne yayalım.
Salatamıza çok yakışan, efsane bir lezzet verdiğini göreceksiniz, narı ayıklayıp, çilekleri halka halka doğrayıp, az da peynir serpiştirerek servis edelim. O kadar güzel ki.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder