Dana Ciğer Salata Tarifi

Dana Ciğer Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana ciğer
  • 4 yaprak akdeniz marulu
  • 7, 8 yaprak roka
  • 1 adet ekşi elma
  • 7-8 adet  çilek
  • 1 adet nar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir (tercihen ezine)

Dana Ciğer Salata Tarifi Yapılışı

Gurme bir restoranda yediğim ve muhakkak denemeliyim deyip pişirip sizlere vereceğim şahane bir tarifle karşınızdayım.
  1. Öncelikle ciğerimizi küp küp doğrayıp ve uygun bir tencereye alıp mühürledikten sonra üstüne yarım çay bardağı zeytinyağı döküp kavuruyoruz.
  2. Ayrı bir tavada 1 çay bardağı zeytinyağını kızdıralım ve soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak yine yarım ay şeklinde kabuğu soyulmuş ve doğranmış elma ile kavuralım.
  3. 3 dakika kavurduktan sonra içine şekeri, 1/2 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve sirkeyi atarak bu şekilde rengi pembeleşene kadar karamelize edelim.
  4. Soğanları karamelize eder ve ciğerimizi kavururken tabağımızın zemin malzemeleri olan toka ve marulları iyice yıkayıp fazla da ince olmamak koşuluyla doğrayalım.
  5. Doğradığımız yeşilliğimize limon, yarım çay bardağı zeytinyağı, nar ekşisi, bir tutam tuzu ekleyelim karıştıralım.
  6. Bu karışımı salata tabağımızın zeminine döküp yayalım.
  7. Pişen ciğerimize az tuz serpip, üzerine karamelize ettiğimiz soğan ve elmayı döküp harmanlayalım.
  8. Bu karışımı yeşilliğimizin üstüne yayalım.
    Salatamıza çok yakışan, efsane bir lezzet verdiğini göreceksiniz, narı ayıklayıp, çilekleri halka halka doğrayıp, az da peynir serpiştirerek servis edelim. O kadar güzel ki.

Yorumlar