17 Kasım 2019 Pazar

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet küçük küçük doğranmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un( hamurun kıvamına göre un miktarını arttırıp azalabilirsiniz)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Derin bir kaba poğaça malzemelerimizi alıp güzelce yoğuralım.
  2. Unumuzu azar azar hamurun kıvamına göre ekleyelim ele yapışmayacak kıvama gelince poğaçalarımızı hamurdan küçük bezeler alıp şekillendirelim ve fırın kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize dizelim.
  3. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 180°de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder