Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım demet küçük küçük doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un( hamurun kıvamına göre un miktarını arttırıp azalabilirsiniz)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba poğaça malzemelerimizi alıp güzelce yoğuralım.
- Unumuzu azar azar hamurun kıvamına göre ekleyelim ele yapışmayacak kıvama gelince poğaçalarımızı hamurdan küçük bezeler alıp şekillendirelim ve fırın kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 180°de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder