Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - 1 adet yumurta
 - Yarım demet küçük küçük doğranmış dereotu
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 3 su bardağı un( hamurun kıvamına göre un miktarını arttırıp azalabilirsiniz)
 
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
 
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba poğaça malzemelerimizi alıp güzelce yoğuralım.
 - Unumuzu azar azar hamurun kıvamına göre ekleyelim ele yapışmayacak kıvama gelince poğaçalarımızı hamurdan küçük bezeler alıp şekillendirelim ve fırın kağıdı sermiş olduğumuz tepsimize dizelim.
 - Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda 180°de üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)
 
Yorumlar
Yorum Gönder