Dereotlu Turşulu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 tane kabak
- 1 tutam dereotu
- 4-5 tane kornişon salatalık
- 1 diş sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yeteri kadar mayonez
- Tuz
Dereotlu Turşulu Kabak Tarator Tarifi Yapılışı
Tarator sevenler
- Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz.
- Sonra kabuklarını uzun şeritler halinde dilimliyoruz (Ben rende yapmıyorum)
- Sonra dilimlediğimiz kabakları ince ince doğuruyoruz.
- Tavada sıvı yağ ile çok eritmeden kavuruyoruz.
- Soğuduktan sonra turşu ve dereotunu ince ince doğrayıp ,mayonez,yoğurt, tuz, sarımsağını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder