Dereotlu Turşulu Kabak Tarator Tarifi

Dereotlu Turşulu Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 tane kabak
  • 1 tutam dereotu
  • 4-5 tane kornişon salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yeteri kadar mayonez
  • Tuz

Dereotlu Turşulu Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

Tarator sevenler🙋‍♀️
  1. Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkıyoruz.
  2. Sonra kabuklarını uzun şeritler halinde dilimliyoruz (Ben rende yapmıyorum)
  3. Sonra dilimlediğimiz kabakları ince ince doğuruyoruz.
  4. Tavada sıvı yağ ile çok eritmeden kavuruyoruz.
  5. Soğuduktan sonra turşu ve dereotunu ince ince doğrayıp ,mayonez,yoğurt, tuz, sarımsağını ekleyip karıştırıyoruz. Afiyet olsun 😊

Yorumlar