Eleştirilen Tesla Cybertruck ön sipariş sayısıyla şaşırttı!

Tesla’nın tasarımıyla çok konuşulan yeni kamyoneti Cybertruck geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Resmi tanıtımın ardından, diğer tüm Tesla modellerinde olduğu gibi, ön siparişe açılan Tesla Cybertruck ön sipariş sayısıyla tüm gözleri üzerine topladı. Bakalım ilginç tasarımıyla uzun bir süre daha konuşulacak gibi duran Cybertruck ne kadar sipariş almış?

Tesla Cybertruck tasarımıyla eleştirilse de yoğun talep gördü!

Elon Musk’ın geçmişteki gelecekten gelen, yeni kamyoneti Cybertruck’ın üzerindeki sır perdesi geçtiğimiz günlerde kalktı. 1982 yılında vizyona giren Blade Runner filmindeki gelecekte yani, Kasım 2019 tarihinde Los Angeles’ta düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan “üçgen” kamyonet için internet dünyasında deyim yerindeyse söylenmedik söz kalmadı.Ancak günün sonunda Tesla’nın aldığı sipariş sayısına baktığımızda eleştirilerin biraz yersiz olduğunu söyleyebiliriz. Musk, yeni gözdesi Tesla Cybertruck için kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu sayıyı açıkladı.

Elon Musk Tesla Cybertruck ön sipariş sayısını açıkladı

İlk gününde 146 bin ön sipariş alan Cybertruck, 39 bin dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Söz konusu siparişlerin ise yüzde 17’si tek motorlu, yüzde 42’si çift motorlu ve geriye kalan yüzde 41’lık kısmı ise üç motorlu versiyona ait.Bu satışların reklamsız ve sıfır ciro ile gerçekleştirildiğinin altını çizen CEO Musk, bunun yanı sıra lansmanda istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Kırılmaz denilen camların, gösterilen canlı demo sırasında kırılmasıyla tüm dünyanın gündemine oturan Cybertruck için, aslında farklı bir reklam çalışması yürütüldüğünü bile öne sürenler mevcut.
Günün sonunda 100 dolar vererek gerçekleştirebildiğiniz Cybertruck ön sipariş miktarı oldukça iddialı. Son derece özel bir model olan Tesla’nın kamyoneti, 39.900 dolardan başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu. Modellerin teslimatının ise 2021 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar