Et Sote Yemeği Tarifi

Et Sote Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 500g kuşbaşı et
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • Tuz

Et Sote Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
  2.  Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
  3.  Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
  4.  Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  5.  Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
  6.  Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  7.  Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  8.  Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
  9.  Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  10.  Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
  11.  5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Et sote yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :)

Yorumlar