30 Kasım 2019 Cumartesi

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı biber salçası, bir tatlı kaşığı kimyon
Yemeğin sosu için
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı domates sosu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet bulyon
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Sosu için
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Etsiz Topalak Çorbası Sarımsak Soslu (Dağılmayan Garantili) Tarifi Yapılışı

Artık köfte yapamayan kalmayacak, en kolay haliyle anlatacağım, ben çalıştığım halde, öğle saatinde topalakları yaptım, akşama pişirdim. (isteyen yarım ölçü yapabilir)biz çok sevdiğimiz için bu kadar yapıyorum)burun tarife geçelim!.


  1. İki bardak bulguru, üzerine bir buçuk su bardağı soğuk çeşme suyundan, koyup, bir kabın içerisinde kapağını kapatarak şişmeye bırakıyoruz.
  2. Şişince, başka bir kabın, içerisine alıp, bir su bardağı, su koyup, kimyon, tuz ve salçasını atıp, karıştırıyoruz, ununu koyup, beş dakika yoğuruyoruz, bir kabın içerisine su koyup arada elimizi ıslatıyoruz.
  3. Hamurumuzdan, birer parça alıp, elimizi hafif ıslatarak, şerit haline getirelim, nohut şekilde parçalar koparıp, ikişerli olarak yuvarlayalım
  4. Bir kabın içerisini ıslatıp, topalaklarımızı koyuyoruz.
  5. Bu arada tenceremize, yemeklik doğranmış soğanı, sıvı yağ ile kavuruyoruz, domates sosunu koyuyoruz, sonra bilender den geçip püre haline, getiriyoruz (bu işlemi yapmamın sebebi sosun pürüzsüz olması için)
  6. Nohutunu, bulyonunu, on su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz, iyice kaynayınca, çorbamızdan bir kaç kepçe alıp köftelerin üzerine döküp, kaynayan çorba tenceresine döküyoruz.
  7. Yaklaşık on dakika, kısık ateşte pişiriyoruz, limon suyunu ilave ediyoruz, tuzunu, pul biberini atıp, pişen çorbamızın altını kapatıyoruz. (kaşıkla köfteden alıp, tadına bakıp piştiğini anlayabiliriz)
  8. Sarımsağı tuzla ezip, limon suyunu ilave ediyoruz, isteğe bağlı olarak topalak çorbası na konularak lezzetine, lezzet katıyoruz
    deneyeceklere şimdiden kolay gelsin 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder