Fiyonk Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- Alabildiğince un (2-3 su bardağı kadar – hamur kulak memesi kıvamında olmalı çok sert olmasın)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Fiyonk Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz için suyumuzu ve şekerimizi ocağa alalım ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım ve bir dilim limondan sıkıp şerbetimizi bir kenara alalım.
- Tatlımızın hamuru için unumuzu bir kaba alalım.
- Unun ortasını açıp diğer tüm malzemeleri unun ortasına dökelim, karbonatı unun üzerine serpelim ve hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru çok ince olmayacak şekilde merdane ile açalım.
- Hamuru önce enine sonra boyuna dikdörtgen olacak şekilde keselim ve ortasından bastırıp fiyonk şeklini verelim. (Aşağıdaki fotoğraflardan bakabilirsiniz)
- Hamurlarımızı pişirmek için bir tencereye 2 su bardağı sıvı yağımızı dökelim ve sıvı yağı kızdıralım. (Sıvıyağı iyice kızdırın ki tatlılarımız çok yağ çekmesin. Yağın yanmaması için yağın içine bir adet hamurumuzdan atabilirsiniz)
- Kızan sıvı yağın içine hamurlarımızı atıp pişirelim.
- Soğuyan şerbetimizin içine pişirdiğimiz fiyonk tatlımızı atalım ve çıkaralım. (Çok şerbetli sevmiyorsanız fiyonkların üzerine şerbetten azcık kaşıkla dökebilirsiniz )Arzuya göre tatlımızın üzerine antep fıstığı tozu veya hindistan cevizi serpelim.
Ve tatlımız hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder