Google bir servisinin daha fişini çekiyor!

Google internet dünyasında hakimiyet elde etmiş olsa da, onlarca başarısız projeye imza atan bir şirket. Başta Google Plus olmak üzere bugüne kadar birçok servis ve uygulamayı kapatan Google, Cloud Print ile bunlara bir yenisini ekledi.
16 Nisan 2010’da yani 9 yıl önce piyasaya sürülen Google Cloud Print, Google Dokümanlar gibi bulut yazdırma desteği bulunan herhangi bir uygulamadan ağa bağlı, Cloud uyumlu bir yazıcıya doküman göndermeyi sağlıyor.

Google Cloud Print servisi kapatılıyor

Cloud Print’in piyasaya sürüldüğü dönemde, bir yazıcıyı bir bilgisayara tanıtmak çoğu kişi için oldukça karmaşık bir işlemdi. Daha zor olanı ise bir mobil cihaz ile yazıcı arasında bağlantı sağlamaktı. Google’ın servisi bunu çözmeyi amaçladı.
2012 yılında FedEx Office ile bir ortaklık kuruldu. Böylece servisi kullananlar ABD’deki 1800’den fazla noktada belge yazdırabildi. Ancak, işletim sistemlerinin sürücü konusunda kendisini geliştirmesi ve yazıcı üreticilerinin mobil cihazlar için kendi çözümlerini geliştirmesi ile servise olan ihtiyaç ortadan kalktı.
Zaten Google, bu servisin 2010’dan bu yana teknik açıdan beta durumunda olduğunu belirtti. Bugün servisin kullanıcılarına gönderilen e-posta ile servisin 31 Aralık 2020’den itibaren desteklenmeyeceği belirtildi.

Yorumlar