Güveç Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 250-300 gr kuşbaşı
- Tuz
- Sıvı yağ
Beşamel sos için
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Güveç Kebabı Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Bu tarifi bir restaurantta yedim ama şekli farklıydı. Ben o şekilde yapamadım;)güveç kaselerinde yaptım.
- İlk olarak sebzelerimizi küp şeklinde doğrayıp tuz ve yağ ile fırın tepsisinde üstünü kapatarak (yanmasın)fırında pişiriyoruz.
- Kızartma da olur, ben çok yağlı olmasın diye bu şekilde yaptım.
- Ardından etimizi pişiriyoruz.
- Etlerimiz pişince sebzeler ile karıştırıyoruz ve kaselerimize pay ediyoruz. Bu tarifle 7 kase çıktı.
- Son olarak kaselerimize üstünü kaplayacak şekilde beşamel sosumuzu döküyoruz.
- Beşamel sosun üstü kızarana kadar 180 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder