Haluçka Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ilik su
- Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak)
- Haşlanmış tavuk göğsü
- Tavuk suyu
- 1 kase haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşık tereyağı ve sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı salça
- Tuz
Haluçka Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhabalar sizler için, kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifim var. Aslında yemek bile denilebilir bu lezzete:)
- Hamurumuzun malzemelerini koyup yoğurmaya başlayalım. Ununu yavaş yavaş ekleyelim ve sert bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan minik parçalar koparalım ve elimizde ileri geri yuvarlanarak arpa şehriye gibi şekil verelim.
- Haluçkaları un serptiğimiz tepsiye koyalım ki birbirine yapışmasın.
- Hamura sekil verdikten sonra bir elek yardımıyla eleyerek fazla ununu alalım.Tavuğumuzu haşlayalım ve didelim.
- Haşladığımız tavuk suyuna tuz atalım ve kaynatalım.
- Kaynayan suya haluçkalarımızı atalım. Ara ara karıştırarak pişirelim.
- Tüm haluçkalar suyun yüzüme çıkınca didilmiş tavuğu ve nohutunu ekleyelim.
- Ayrı bir tava da yağı ısıtıp salçayı kavuralım.
- Kaynamakta olan çorbamıza yakılmış salçayı ekleyelim ve 10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra çorbamız hazır.
Dileyen baharat olarak karabiber de ekleyebilir.
Afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder