11 Kasım 2019 Pazartesi

Haluçka Çorbası Tarifi

Haluçka Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin ;
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ilik su
  • Aldığı kadar un (sert bir hamur olacak)
  • Haşlanmış tavuk göğsü
  • Tavuk suyu
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşık tereyağı ve sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz

Haluçka Çorbası Tarifi Yapılışı

Merhabalar sizler için, kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifim var. Aslında yemek bile denilebilir bu lezzete:)
  1. Hamurumuzun malzemelerini koyup yoğurmaya başlayalım. Ununu yavaş yavaş ekleyelim ve sert bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzdan minik parçalar koparalım ve elimizde ileri geri yuvarlanarak arpa şehriye gibi şekil verelim.
  3. Haluçkaları un serptiğimiz tepsiye koyalım ki birbirine yapışmasın.
  4. Hamura sekil verdikten sonra bir elek yardımıyla eleyerek fazla ununu alalım.Tavuğumuzu haşlayalım ve didelim.
  5. Haşladığımız tavuk suyuna tuz atalım ve kaynatalım.
  6. Kaynayan suya haluçkalarımızı atalım. Ara ara karıştırarak pişirelim.
  7. Tüm haluçkalar suyun yüzüme çıkınca didilmiş tavuğu ve nohutunu ekleyelim.
  8. Ayrı bir tava da yağı ısıtıp salçayı kavuralım.
  9. Kaynamakta olan çorbamıza yakılmış salçayı ekleyelim ve 10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra çorbamız hazır.
    Dileyen baharat olarak karabiber de ekleyebilir.
Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder