Huawei CEO’su: Google olmadan da yaparız

ABD Başkanı Donald Trump’ın ambargo kararına direnmeye devam eden Huawei, yılmamakta ısrarcı. Başarılardan başarılara koşan azimli şirket, Google yasağı için konuştu. Huawei Google yasağı meselesinde son durum ne?

Huawei Google yasağı ve Google servisleri için endişelenmiyor

Son zamanlarda aradaki buzları eriten Huawei ve Trump yönetimi, yakın bir zamanda Google servisleri konusunda da anlaşabilir. Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei, Google ile iş birliği yapmamanın bir sorun olduğunu düşünmüyor.
Arama motoru devi olmadan da büyüyebileceğini düşünen Zhengfei, Google’ın yokluğunu “vakit kaybettiren bir unsur” olarak değerlendirdi. Tecrübeli yönetici, Google’ın satış işlemlerinin süresini kısalttığını ifade etti.Google ile arasının ne iyi ne de kötü olduğunu ifade eden Ren Zhengfei, Microsoft ve diğer 206 Amerikan firması ile yapılan anlaşmadan sonra bir kez daha Harmony OS ihtimalini hatırlattı.
Güçlü bir B planı olduğunun altını çizen Huawei CEO’su, Google ile anlaşamadığı takdirde Harmony OS planını devreye sokacağını belirtti. Bilindiği üzere bu işletim sistemi, Android‘e alternatif olarak geliştiriliyor.2019’un üçüncü çeyreğini kapsayan ve akıllı telefon satışlarını içeren raporlara göre Avrupa’da ikinci sırada olan Huawei, dünya çapında da ikinci sırada yer alıyor. Ayrıca Huawei, EMUI 10 projesinde de kendisini ispatladı.

Yorumlar