7 Kasım 2019 Perşembe

İki Renkli Kurabiye Tarifi

İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Sade hamur için :
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Kakaolu hamur için :
  • 125 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İki Renkli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İki ayrı kapta sade hamur ve kakaolu hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur.
  2. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  3. Uzun şerit şeklinde açılır.
  4. İlk kat kakaolu sade kakaolu şeklinde yan yana dizilir.
  5. İkinci kat sade kakaolu sade şeklinde yan yana dizilir.
  6. Üçüncü kat kakaolu sade kakaolu şeklinde yan yana dizilir.
  7. Hamurlar üst üste koyulur.
  8. Şekil düzeltilir ve keskin bir bıçak yardımı ile 1 parmak kalınlığında kesilir.
  9. 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder