İki Renkli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Sade hamur için :
- 125 gr margarin
 - 1 yumurta
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Yarım paket vanilya
 - Aldığı kadar un
 
Kakaolu hamur için :
- 125 gr margarin
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 yumurta
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - Yarım paket kabartma tozu
 - Yarım paket vanilya
 - Aldığı kadar un
 
İki Renkli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İki ayrı kapta sade hamur ve kakaolu hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur.
 - Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
 - Uzun şerit şeklinde açılır.
 - İlk kat kakaolu sade kakaolu şeklinde yan yana dizilir.
 - İkinci kat sade kakaolu sade şeklinde yan yana dizilir.
 - Üçüncü kat kakaolu sade kakaolu şeklinde yan yana dizilir.
 - Hamurlar üst üste koyulur.
 - Şekil düzeltilir ve keskin bir bıçak yardımı ile 1 parmak kalınlığında kesilir.
 - 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder