Kremalı Mengen Çorbası Tarifi

Kremalı Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı kemik suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım paket çiğ krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı sıcak su

Kremalı Mengen Çorbası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
İftar sofralarınıza yakışacak harika bir lezzeti olan çorba tarifim var sizlere. farklı çorba denemek isteyenleri bu tarife beklerim.


  1. Öncelikle bulgurumuzu 1 çay kaşığı tuz ile üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup pişiriyoruz.
  2. Soğanımızı olabildiğince ince ince doğrayıp ayrı bir tencerede tereyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kemik suyunu ekleyip kaynayınca haşlanan bulgurları ilave ediyoruz.
  6. Koyu kıvam olursa su ilavesi yapıyoruz. pulbiber, tuz ve kuru naneyi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynayınca yarım paket kremayı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Altını kapatıp afiyetle içiyoruz. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın.

Yorumlar