Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Krep Gözleme Tarifi

Krep Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • 2, 5 su bardağı un
Pişerken kullanmak için:
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İçine koymak için :
  • Çok az sucuk (varsa)
  • 2-3 dilim kaşar peynir
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik çok az tuz.

Krep Gözleme Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı sabahlar güzel hafta sonu diliyorum. Daha önce size nefis krep tarifi vermiştim ufacık değişiklikler yaparak kahvaltınıza harika lezzetli krep gözlemenin tarifini vermek istiyorum. Gerek kahvaltıda gerekse çocuklarınıza yapabileceğiniz börek tadında bir gözleme çok pratik.


  1. Öncelikle derin bir karıştırma kabımıza un hariç bütün malzemeyi koyup çırpıcıyla güzel karıştırıyoruz, unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir hamur yapıyoruz, yoğunluğu ayrandan biraz koyu, boza kıvamında olacak,
  2. Pişerken içine koymak için yumurtayı bir tabakta iyice çırpıyoruz, sucuk ve kaşar peyniri minik küp, küp doğrayıp ilave ediyoruz çok az tuz, 1 çay kaşığı kekik koyup karıştırıyoruz.
  3. Krep tavamızı ocağa koyuyoruz iyice ısınsın, çok az fırça ile yağlıyoruz, bir kepçe krep hamurundan tavaya dökerek, tavayı sağa sola hareket ettirip incecik yayılmasını sağlıyoruz, krep biraz renk değiştirip sertleşince, iç malzemesini kaşıkla yarısına koyup boş kalan kısmı üzerine kapatıyoruz.
  4. Krep gözlememizi arkalı önlü güzel pişiriyoruz, her defasında tavamızı yağlamayı unutmuyoruz.
  5. Kreplerimizi ocaktan aldığımızda arzuya göre çok az tereyağla yağlıyoruz bu krep hamurundan 4 tane içli, 4 tane de sade çıktı, sadelerle de kahvaltıda reçel, bal ile harika oluyor beğeneceğinizi umuyorum.
    Deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?