Kıstırma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 patlıcan
- 8 diş sarımsak
- 1 soğan
- 2 domates
- 3 sivri biber
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Su
- Sıvı yağ
Kıstırma Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur, ortadan ikiye bölünür 15 dk tuzlu suda acısı çıkasıya kadar bekletilir.
- Kurulanıp sıvı yağda kızartılır, fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır.
- Soğan ve biberler yemeklik doğranır sıvı yağda kavrulduktan sonra domatesler küp küp doğranır, kavrulmaya bırakılır.
- Suyunu çekmeye yakın salça ve baharatlar eklenir, tencerenin altı kapatılır.
- Patlıcanların orta kısımları yarılır sarımsaklar eklenir(patlıcan başına 1 sarımsak o da ikiye bölünüyor).
- Hazırladığımız harç orta kısımlara konur. Sıcak su eklenir ve yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder