14 Kasım 2019 Perşembe

Kıstırma Tarifi

Kıstırma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 8 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Su
  • Sıvı yağ

Kıstırma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlar pijama şeklinde soyulur, ortadan ikiye bölünür 15 dk tuzlu suda acısı çıkasıya kadar bekletilir.
  2. Kurulanıp sıvı yağda kızartılır, fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır.
  3. Soğan ve biberler yemeklik doğranır sıvı yağda kavrulduktan sonra domatesler küp küp doğranır, kavrulmaya bırakılır.
  4. Suyunu çekmeye yakın salça ve baharatlar eklenir, tencerenin altı kapatılır.
  5. Patlıcanların orta kısımları yarılır sarımsaklar eklenir(patlıcan başına 1 sarımsak o da ikiye bölünüyor).
  6. Hazırladığımız harç orta kısımlara konur. Sıcak su eklenir ve yarım saat pişirilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder