Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi
Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarılar üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Tepeleme 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına margarini alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, toz şeker, tuz, sirke, mahlep ve kabartma tozunu alarak hamur kıvamı alacak şekilde yoğuruyoruz. Hamur çok sert olmamalı.
- Şekil verildiğinde kırılmamalı.
- Hamurdan küçük bezeler ayırarak rulo şeklinde yuvarlıyoruz ve iki baş kısmından bastırıyoruz.
- Yağlı kağıda dizdikten sonra üzerine yumurtayı sürüp çörek otu serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakikada pişirdim.
- Üzeri ve altı kızarana kadar pişirmek yeterli. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder