Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarılar üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tepeleme 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un

Kıyır Kıyır Çatal Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Karıştırma kabına margarini alıyoruz.
  2. Üzerine sıvı yağ, toz şeker, tuz, sirke, mahlep ve kabartma tozunu alarak hamur kıvamı alacak şekilde yoğuruyoruz. Hamur çok sert olmamalı.
  3. Şekil verildiğinde kırılmamalı.
  4. Hamurdan küçük bezeler ayırarak rulo şeklinde yuvarlıyoruz ve iki baş kısmından bastırıyoruz.
  5. Yağlı kağıda dizdikten sonra üzerine yumurtayı sürüp çörek otu serpiyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakikada pişirdim.
  7. Üzeri ve altı kızarana kadar pişirmek yeterli. Afiyet olsun.

Yorumlar