14 Kasım 2019 Perşembe

(Lezzetli) Muzlu Süt Aromalı Gelin Pastası Tarifi

(Lezzetli) Muzlu Süt Aromalı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

KEKİ İÇİN
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yaklaşık 1. 5 su bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
KEKİ ISLATMAK İÇİN
  • 1 su bardağı muzlu süt ( 1 kutu )
  • 1 su bardağı süt
  • ( Muzlu süt ile sade sütü karıştırdım. Herhangi bir ısıtma söz konusu değil, soğuk olacak )

(Lezzetli) Muzlu Süt Aromalı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli bir gelin pastası tarifi vereceğim. Gün sofralarına, beş çayına yakışan bir lezzet.
  1. Şeker ile yumurtayı 3-4 dk çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. En son kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  3. Kıvamı biraz diğer kek hamurlarından daha cıvık olabilir, unu bu yüzden kontrol ederek koyun.
  4. Kek harcını önceden yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün. ( Kare tepsiye de yapabilirsiniz )
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180 – 190 derece arasında pişirebilirsiniz. ( Kendi fırınınızın ayarında pişirebilirsiniz ) Bu arada muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.
  6. Süt, şeker, un ve nişastayı ocağa alıp karıştırarak pişirin.
  7. Muhallebi kaynadığı zaman margarini ve vanilyayi ekleyip 2-3 dk daha pişirip altını kapatabilirsiniz.
  8. 10 dk sonra toz krem şantiyi muhallebiye döküp mikserle akışkan bir muhallebi elde edene kadar çırpın.
  9. Pişen kekinizi fırından alıp sütlü karışım ile kekinizin her yerini ıslatın.
  10. Daha sonra muhallebinizi kekin üstüne orantılı bir şekilde dökün. En son olarak ise, bol bol, muhallebinin her yerine hindistan cevizi dökün.
    Afiyet Olsun :)) 🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder