(Lezzetli) Muzlu Süt Aromalı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
KEKİ İÇİN
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 1. 5 su bardağı un
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
KEKİ ISLATMAK İÇİN
- 1 su bardağı muzlu süt ( 1 kutu )
- 1 su bardağı süt
- ( Muzlu süt ile sade sütü karıştırdım. Herhangi bir ısıtma söz konusu değil, soğuk olacak )
(Lezzetli) Muzlu Süt Aromalı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı
Çok lezzetli bir gelin pastası tarifi vereceğim. Gün sofralarına, beş çayına yakışan bir lezzet.
- Şeker ile yumurtayı 3-4 dk çırpın. Daha sonra diğer sıvı malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Kıvamı biraz diğer kek hamurlarından daha cıvık olabilir, unu bu yüzden kontrol ederek koyun.
- Kek harcını önceden yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün. ( Kare tepsiye de yapabilirsiniz )
- Önceden ısıtılmış fırında 180 – 190 derece arasında pişirebilirsiniz. ( Kendi fırınınızın ayarında pişirebilirsiniz ) Bu arada muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.
- Süt, şeker, un ve nişastayı ocağa alıp karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadığı zaman margarini ve vanilyayi ekleyip 2-3 dk daha pişirip altını kapatabilirsiniz.
- 10 dk sonra toz krem şantiyi muhallebiye döküp mikserle akışkan bir muhallebi elde edene kadar çırpın.
- Pişen kekinizi fırından alıp sütlü karışım ile kekinizin her yerini ıslatın.
- Daha sonra muhallebinizi kekin üstüne orantılı bir şekilde dökün. En son olarak ise, bol bol, muhallebinin her yerine hindistan cevizi dökün.
Afiyet Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder