17 Kasım 2019 Pazar

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy mor lahana
  • 2 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu(damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 3 tane limon suyu
  • 4 tane 1 litrelik cam kavanoz ( benim tam doldu 4 kavanoz lahananın boyuna göre değişebilir)

Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı

Merhabalar dilerseniz hazır salata olarak dilerseniz turşu olarak kullanabileceğiniz çok pratik bir lezzet öncelikle.


  1. Lahananın üst kabuklarını alalım güzelce yıkayıp kurutalım ortadan ikiye kesip dilerseniz sebze soyacağı dilerseniz bıçakla doğrayalım.
  2. Geniş bir kaba alıp üzerine sirke, limon suyu ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar elimizle ovalım yumuşayıp biraz suyunu salınca kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde dolduralım.
  3. Kapta kalan suyu kavanozlara paylaştırıp dökelim.
  4. Üzerini dolduracak kadar dinlenmiş soğuk su ekleyip kavanozları sıkıca kapatalım.
  5. Kavanozları ters çevirelim.
  6. Bir saat bu şekilde bekletelim daha sonra buzdolabında muhafaza edelim turşumuz 3_4 gün içinde yenilebilir afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder