Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy mor lahana
- 2 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu(damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
- 3 tane limon suyu
- 4 tane 1 litrelik cam kavanoz ( benim tam doldu 4 kavanoz lahananın boyuna göre değişebilir)
Lokanta Usulü Mor Lahana Salatası Tarifi Yapılışı
Merhabalar dilerseniz hazır salata olarak dilerseniz turşu olarak kullanabileceğiniz çok pratik bir lezzet öncelikle.
- Lahananın üst kabuklarını alalım güzelce yıkayıp kurutalım ortadan ikiye kesip dilerseniz sebze soyacağı dilerseniz bıçakla doğrayalım.
- Geniş bir kaba alıp üzerine sirke, limon suyu ve tuzu ilave edip yumuşayana kadar elimizle ovalım yumuşayıp biraz suyunu salınca kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde dolduralım.
- Kapta kalan suyu kavanozlara paylaştırıp dökelim.
- Üzerini dolduracak kadar dinlenmiş soğuk su ekleyip kavanozları sıkıca kapatalım.
- Kavanozları ters çevirelim.
- Bir saat bu şekilde bekletelim daha sonra buzdolabında muhafaza edelim turşumuz 3_4 gün içinde yenilebilir afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder