Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- Yarım paket (100 ml) sıvı krema
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
- Kremşanti
- Çikolatalı sos
- Muz
- Çikolata
- 2 adet muz ( 1, 5 muz içi için, yarım muz üzeri için)
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabında yumurta ile toz şeker iyice köpürünceye kadar çırpılır.
- Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek iyice çırpılır.
- Hazırlanan hamur, pişirme kâğıdı yerleştirilmiş fırın tepsisine boşaltılır.
- Spatula ile tepsinin tamamına güzelce yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 C° fırında 8-10 dakika pişirilir.
- Pişen kek, sıcak halde iken pişirme kâğıdı sökülmeden rulo yapılır.
- Üzeri nemli bir bez ile örtülerek soğumaya bırakılır.
- Uygun bir kapta yarım paket (100 gr) sıvı krema çırpılır.
- Üzerine bal ve kremşanti eklenerek bir miktar daha çırpılır.
- Yarım su bardağı süt ekleyip, krema kıvamını alıncaya kadar çırpılır.
- Soğuyan kek, pişirme kağıdı sökülmeden açılır.
- Hazırlanan kremanın yarısından biraz fazlası kekin üzerine yayılır.
- Uç kısmına yakın, muz dilimleri dizilir.
- Kek rulo haline getirilir.
- Her iki kenarından kesilerek düzeltilir.
- Kremanın kalanı ile üzeri tamamen kaplanır ve düzeltilir.
- Tercihe göre çikolata sosu, muz dilimleri ve küçük çikolatalar ile süslenir.
Yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletildikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder