Patates Kebabı Tarifi
Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 Adet orta patates
- 500 Gr kıyma
- Yarım çay bardağı Galeta unu
- 1 Adet yumurta
- 1 Yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 Çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 Çay kaşığı tuz
- 1 Adet büyük soğan
- 2 Küçük diş sarımsak
Patates Kebabı Tarifi Yapılışı
- Bir kaba 500 gr kıymalı alalım.
- Bir adet rendelenmiş soğanı ilave edelim.
- Yumurtayı da ilave edelim.
- Rendelenmiş sarımsağıda ilave edelim.
- Toz biberi, pulbiberi, tuzu, karabiberi de ilave ederek galeta ununu da ilave ederek, elimizle güzelce yoğuralım.
- Patatesleri soyana kadar köfte harcımız biraz dinlensin.
- Patatesleri güzelce halka halka doğrayalım.
- Bir köfte bir patates olarak borcama dönerek dizelim.
- Bu işlem bittikten sonra isteğe göre ortaya biber ve domates de konulabilir.
- Üstünde dökülecek sos tarifi: 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alalım.
- Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı da alarak tereyağını erimesini sağlayalım.
- Tereyağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı salçayı biraz tuz, biraz pulbiber,birazda karabiber ekledikten sonra üzerine 1, 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek 2 dakika daha karıştırdıktan sonra tüpün altını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırını açarak yemeğimizi koyalım.
Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder