Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi

Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 kuru incir
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 -1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

Sağlıklı Sütlaç (İncirli, Keten Tohumlu) Tarifi Yapılışı

Oğlum ek gıdaya geçtiğinden beri tarifleri daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyorum. Bu da öyle bir deneme sonucu ortaya çıktı. Çok sevdik.
  1. Pirince su ekleyip suyunu çekip yumuşayıncaya kadar karıştırarak haşlayın.
  2. İncirleri yıkayıp minik minik doğrayın, keten tohumunu da sudan geçirin süzün.
  3. Haşlanmış pirinçin üzerine süt, şeker, portakal kabuğu rendesi ve incileri ekleyerek kısık ateşte, arada karıştırarak pişirin.
  4. Sona doğru içine keten tohumunu ekleyin.
  5. Sıcakken kaplara servis yapıp önce oda ısısında soğumasını bekleyin, sonra buzdolabına kaldırın. 1 saat sonra yemeye hazır.
Biz buzdolabı kısmını bekleyemeden yedik. :)
Deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar