Sebzeli Pilav Tarifi
Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı su ( Ben 1 su bardağını tavuk suyu kullandım. )
- 1 tane kapya biber
- 1 adet rendelenmiş havuç
Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Biberler doğranır. Rendelenmiş havuç ile birlikte kavrulur.
- Kavrulan malzemelere iyice yıkanmış pirinç ilave edilir ve kavrulur.
- Daha sonra tuz ilave edilir ve suyu eklenir.
- Ocağın altı kısılır ve pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- En az 15 dakika demlenmeye bırakılır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder