Sebzeli Pilav Tarifi

Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su ( Ben 1 su bardağını tavuk suyu kullandım. )
  • 1 tane kapya biber
  • 1 adet rendelenmiş havuç

Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Biberler doğranır. Rendelenmiş havuç ile birlikte kavrulur.
  2. Kavrulan malzemelere iyice yıkanmış pirinç ilave edilir ve kavrulur.
  3. Daha sonra tuz ilave edilir ve suyu eklenir.
  4. Ocağın altı kısılır ve pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
  5. En az 15 dakika demlenmeye bırakılır.
    Afiyet Olsun 

Yorumlar