Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi

Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük domates veya 4-5 adet cerry domates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • 2, 5 – 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Sebzeli Tavuk Baget (Tencerede) Tarifi Yapılışı



  1. Patates, havuç küp doğranır.
  2. Kırmızı ve yeşil biber 4 bölünür.
  3. Soğanlar yemeklik doğranır.
  4. Tavuk butlar yıkanır.
  5. İsterseniz derisini alin veya bırakın ben aldım (derisi kalacaksa sıvı yağ ilavesi yapmayın).
  6. Uygun bir tencere/tava ısıtılır. Tavuklar yerleştirilir.
  7. Önce yağsız tencerede mühürlenir.
  8. Daha sonra soğan ve havuç eklenir.
  9. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülür. 2-3 dak orta ateşte pişirilir.
  10. Daha sonra patates, biber, domates ve bezelye eklenir.
  11. Kaseye salça alınır bütün baharatlar ilave edilir üzerine sıcak su dökülür ve salça eriyene kadar karıştırılır.
  12. Salçalı karışım tavukların üzerine dökülür.
  13. Sos Tavukların üzerini fazla geçmemli.
  14. Orta ateşte yarım saate yakın pişirilir.
  15. Salçalı sos hemen hemen yarıya iniyor.
  16. Eğer sulu isterseniz daha fazla su ilavesi yapabilirsiniz.
  17. Yanına pirinç pilav servise edilebilir. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun 😘

Yorumlar