Sirkeli Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr. oda sıcaklığında tereyağ
- 2 yumurta beyazları dışına
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1, 5 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3, 5 su bardağı civarında un
Kurabiyelerin üzeri için;
- Susam
Sirkeli Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazlarını üzeri için ayırın.
- Diğer malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra üstünü susama bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder