12 Kasım 2019 Salı

Sirkeli Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

Sirkeli Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr. oda sıcaklığında tereyağ
  • 2 yumurta beyazları dışına
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1, 5 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5 su bardağı civarında un
Kurabiyelerin üzeri için;
  • Susam

Sirkeli Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazlarını üzeri için ayırın.
  2. Diğer malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.
  4. Kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra üstünü susama bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder