7 Kasım 2019 Perşembe

Söğürme Kebabı Tarifi

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi İçin;
  • 500g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Patlıcan İçin;
  • 5 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı



  1. Söğürme kebabının kötesi için uygun bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi alalım köfte harcımızı güzelce yoğuralım.
  2. Üzerine streç film örterek buzdolabında yaklaşık 30 dk dinlendirelim.
  3. Bu arada daha önce közleyip kabuğunu soyduğumuz patlıcanı küçük küçük doğrayalım.
  4. Doğradığımız patlıcanları uygun bir kaba aktaralım. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  5. Dinlenen köfte harcımızdan parçalar alarak şekillendirelim.
  6. Kızdırdığımız sıvı yağda köftelerimizi çevirerek güzelce kızartalım.
  7. Tabağa aldığımız patlıcanlarımızın üzerine köftelerimizi yerleştirelim.
  8. Köftelerin yağında kızarttığımız domates ve yeşil biberlerle süsleyelim.
  9. Söğürme kebabımızın lezzetine lezzet katacak tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi üzerine gezdirelim.
  10. Söğürme kebabımız servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder