Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi İçin;
- 500g kıyma
 - 1 adet soğan
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 tutam maydanoz
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kırmızı toz biber
 
Patlıcan İçin;
- 5 adet patlıcan
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - Tuz
 
Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Söğürme kebabının kötesi için uygun bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, sıvı yağ, maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi alalım köfte harcımızı güzelce yoğuralım.
 - Üzerine streç film örterek buzdolabında yaklaşık 30 dk dinlendirelim.
 - Bu arada daha önce közleyip kabuğunu soyduğumuz patlıcanı küçük küçük doğrayalım.
 - Doğradığımız patlıcanları uygun bir kaba aktaralım. Üzerine zeytinyağı ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
 - Dinlenen köfte harcımızdan parçalar alarak şekillendirelim.
 - Kızdırdığımız sıvı yağda köftelerimizi çevirerek güzelce kızartalım.
 - Tabağa aldığımız patlıcanlarımızın üzerine köftelerimizi yerleştirelim.
 - Köftelerin yağında kızarttığımız domates ve yeşil biberlerle süsleyelim.
 - Söğürme kebabımızın lezzetine lezzet katacak tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi üzerine gezdirelim.
 - Söğürme kebabımız servise hazır. Afiyet olsun :)
 
Yorumlar
Yorum Gönder