Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 orta boy soğan
- 1 büyük boy patates
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- Sıcak su ( ben 12 su bardağı kullandım)
- Tuz
Ayrıca;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası (Patatesli) Tarifi Yapılışı
- Düdüklü tenceremizi ocağa alıyoruz. Sıvı yağını ilave ediyoruz.
- Sonra incecik doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Soğan diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.
- Ardından nane pul biber ve kimyonu ilave ediyoruz.
- Az bir şey kavurduktan sonra iyice yıkayıp süzdüğümüz mercimeği ilave ediyoruz.
- Üzerine küçücük küpler şeklinde kestiğimiz patatesi ekledikten sonra 1-2 dakika kavuruyoruz.
- En son suyunu veriyoruz, tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve düdüklü tenceremizin özelliğine göre pişiriyoruz.
- Benim tencerem öttükten 40 dakika sonra tenceremi ocaktan aldım.
- Ocağımı ötmeye başladığı andan itibaren en kısık ayara getirdim ve bu şekilde pişirdim.
- Dilerseniz çorbanızı blendırdan geçirebilirsiniz. Fakat ben süzme işlemini tercih ettim.
- Bunun için başka bir tencereyi ocağa bıraktım.
- İçinde tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı erittim.
- 1 yemek kaşığı un ilave edip kokusu çıkana dek kavurdum.
- Ardından tenceremin üzerine süzgeç bıraktım ve pişen mercimek çorbasını süzgeçten eze eze geçirerek kavrulmuş una ekledim.
- Süzgeçte kalan kısmı da en son çorbaya ilave ettim ve hızlıca karıştırdım.
- Çorba kaynadıktan sonra ocaktan aldım.
- Salçalı sosu için salçayı tereyağla birlikte kavurdum. Ve servis ederken çorbanın üzerine gezdirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder