Tane Tane Pilav Tarifi

Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su yada tavuk suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • 3- 4 damla limon suyu
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Pirinci 3 saat önceden tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağ alıyoruz pirinci güzelce süzüp içine alıyoruz.
  3. 1. 2 karıştırıp tereyağı koyuyoruz iyice kavurup suyunu döküyoruz.
  4. Şekeri ve limon suyunu koyup ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  5. Piştikten sonra ağzını açmadan 15 dkka bekletelim afiyet olsun

Yorumlar