Tane Tane Pilav Tarifi
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1. 5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su yada tavuk suyu
- 2 adet kesme şeker
- 3- 4 damla limon suyu
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı
- Pirinci 3 saat önceden tuzlu suda bekletiyoruz.
- Tencereye sıvı yağ alıyoruz pirinci güzelce süzüp içine alıyoruz.
- 1. 2 karıştırıp tereyağı koyuyoruz iyice kavurup suyunu döküyoruz.
- Şekeri ve limon suyunu koyup ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra ağzını açmadan 15 dkka bekletelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder