Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 su bardağı tavuk suyu (veya bir adet bulyon)
  • 2 bardak sıcak su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağını ve şehriyeyi tencereye alıp şehriye hafif kızarana kadar kavuralım.
  2. Şehriye kızardıktan sonra yarım saat ılık ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinci de ekleyip iki dakika kavuralım.
  3. Ardından tavuk suyunu, sıcak suyu ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  4. Pilavımız suyunu çekip delik delik olunca ocağı kapatalım ve pilavımızın üzerine kağıt havlu 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.

Yorumlar