Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu (veya bir adet bulyon)
- 2 bardak sıcak su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağını ve şehriyeyi tencereye alıp şehriye hafif kızarana kadar kavuralım.
- Şehriye kızardıktan sonra yarım saat ılık ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinci de ekleyip iki dakika kavuralım.
- Ardından tavuk suyunu, sıcak suyu ve tuzu da ekleyip iyice karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Pilavımız suyunu çekip delik delik olunca ocağı kapatalım ve pilavımızın üzerine kağıt havlu 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder