Tencerede Lokum Gibi Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk pirzola
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- Tuz
Tencerede Lokum Gibi Tavuk Pirzola Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar yapımı gerçekten çok kolay ve pratik olan bu yemeği zamanınız yoksa, çalışıyorsanız veya ani gelen misafirleriniz için de rahatlıkla yapabilirsiniz. 


- Malzemeleri kişi sayısına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Pirzolaların derilerini çıkartalım ve bir kaç yerine bıçakla hafifden çizelim.
- Çukur bir kabın içine salçayı zeytinyağı ekleyip karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzu ekleyip harmanlayalım.
- İçine etleri alalım hepsini güzelce soslayarak üzerini streç filme kapatıp yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Zamanınız yoksa bekletmeden de pişirebilirsiniz!
- Tencereyi ocağı alalım orta ateş de ısındıktan sonra etleri koyalım kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Bir süre sonra etlerin suyunu bıraktığını göreceksiniz.
- Ocağın altını biraz daha açarak arada kontrol edip suyunu çekene kadar pişirelim.
- İsterseniz etleri çevirerek kendi yağında kızartabilirsiniz.
Hepsi bu kadar afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder