Ana içeriğe atla
Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi
 
Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
 
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 2 litre sıcak su
 
- 1 soğan
 
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
 
- Tuz
 
- Karabiber
 
Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvıyağı alıyoruz ve doğradığımız soğanı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
 
- Domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
 
- Mercimekleri yıkayalım ve soğanların üzerine ilave edelim.
 
- Üstüne tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
 
- Mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
 
- Arada şehriyeleri ekliyoruz ve kapağını kapatıp 15 dk daha kaynatmaya devam ediyoruz. (Mercimeğin pişme süresi göz önünde bulundurulmalı.)
 
- Şehriyeler yumuşadıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder