16 Kasım 2019 Cumartesi

Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi

Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 litre sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı arpa şehriye
  • Tuz
  • Karabiber

Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvıyağı alıyoruz ve doğradığımız soğanı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  2. Domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Mercimekleri yıkayalım ve soğanların üzerine ilave edelim.
  4. Üstüne tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
  5. Mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
  6. Arada şehriyeleri ekliyoruz ve kapağını kapatıp 15 dk daha kaynatmaya devam ediyoruz. (Mercimeğin pişme süresi göz önünde bulundurulmalı.)
  7. Şehriyeler yumuşadıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder