10 Kasım 2019 Pazar

Yumuşacık Pidecikler Tarifi

Yumuşacık Pidecikler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 atlı kaşığı  maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı  yumuşak tereyağ
Kıymalı iç ;
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak veya sarımsak tozu
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir kaç dal maydanoz
  • Tuz ,pulbiber

Yumuşacık Pidecikler Tarifi Yapılışı

  1. Önce yarım çay bardağı ılık süt ,şeker ve mayayı karıştırıp eritelim.
  2. 3 bardak unu karıştırma kabına alalım.
  3. Un ve tuzu karıştıralım.
  4. Üzerine sıvı yağ , ılık su ve erimiş maya ,süt ,şeker karışımını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. Kalan 1 bardak unuda kontrollu şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  6. Henüz yoğurma islemi devam ederken 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağınıda ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  7. Yumuşak ele yapışmaz kıvam alan hamurumuzun üzerini kapatıp kenara alalım.
  8. İçi için;Soğanı ,sarımsağı mini mini doğrayalım.
  9. Eğer domates kullanacaksanız kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
  10. Maydanozu da kıyalım incecik.
  11. Tüm malzemeyi karıştırın. İç malzemesi hazır.
  12. Mayalanan hamurumuzu 8 parçaya bölüp bezeler yapalım ve 10 dakika üstü kapalı dinlendirelim.
  13. Elimizle veya merdane yardımıyla oval şekilde açalım iç harcımızı kaşık yardımıyla sürelim içerisine.
  14. Kenarlarından kapatalım tepsiye alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  15. Dinlenen pidelerin kenar hamurlarına yumurta akı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim.
  16. Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürelim.
  17. Gerçekten yumuşacık ve çok lezzetli oluyor mutlaka denemelisiniz.
Afiyet Olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder