Yumuşacık Pidecikler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 atlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ
Kıymalı iç ;
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak veya sarımsak tozu
- 3-4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir kaç dal maydanoz
- Tuz ,pulbiber
Yumuşacık Pidecikler Tarifi Yapılışı
- Önce yarım çay bardağı ılık süt ,şeker ve mayayı karıştırıp eritelim.
- 3 bardak unu karıştırma kabına alalım.
- Un ve tuzu karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ , ılık su ve erimiş maya ,süt ,şeker karışımını ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Kalan 1 bardak unuda kontrollu şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Henüz yoğurma islemi devam ederken 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağınıda ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak ele yapışmaz kıvam alan hamurumuzun üzerini kapatıp kenara alalım.
- İçi için;Soğanı ,sarımsağı mini mini doğrayalım.
- Eğer domates kullanacaksanız kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
- Maydanozu da kıyalım incecik.
- Tüm malzemeyi karıştırın. İç malzemesi hazır.
- Mayalanan hamurumuzu 8 parçaya bölüp bezeler yapalım ve 10 dakika üstü kapalı dinlendirelim.
- Elimizle veya merdane yardımıyla oval şekilde açalım iç harcımızı kaşık yardımıyla sürelim içerisine.
- Kenarlarından kapatalım tepsiye alıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen pidelerin kenar hamurlarına yumurta akı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürelim.
- Gerçekten yumuşacık ve çok lezzetli oluyor mutlaka denemelisiniz.
Afiyet Olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder