10 Kasım 2019 Pazar

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 küp şeker

Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulye ayıklanıp biraz su ile düdüklüde 10 dk kadar kaynatılır.
  2. Normal tencerede de olur ben daha hızlı pişsin diye düdüklü tercih ettim.
  3. Az diri kalacak şekilde pişirilir.
  4. Sonra bi tencereye zeytin yağı ve sıvı yağ alınır.
  5. İçine yemeklik doğranan soğan ve biberler eklenir iyice kavrulur.
  6. Daha sonra salça eklenir ve kavrulur.
  7. Son olarak domates de küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
  8. Az diri kalmış olan taze fasulye de tencereye eklenir bir kez karıştırılır .
  9. Üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenir tuz ve pulbiber de isteğe göre ayarlanır.
  10. 1 kesme şeker de içine atılır ve yemek pişmeye bırakılır .
  11. Maksimum yarım saatte hazır olur yemek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 👍❤🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder