Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasulye
- 1 soğan
- 1 domates
- 1 kaşık salça
- 2 adet yeşil biber
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 3 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
- 1 küp şeker
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
- Fasulye ayıklanıp biraz su ile düdüklüde 10 dk kadar kaynatılır.
- Normal tencerede de olur ben daha hızlı pişsin diye düdüklü tercih ettim.
- Az diri kalacak şekilde pişirilir.
- Sonra bi tencereye zeytin yağı ve sıvı yağ alınır.
- İçine yemeklik doğranan soğan ve biberler eklenir iyice kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir ve kavrulur.
- Son olarak domates de küp küp doğranır ve tencereye eklenir.
- Az diri kalmış olan taze fasulye de tencereye eklenir bir kez karıştırılır .
- Üstüne çıkmayacak kadar sıcak su eklenir tuz ve pulbiber de isteğe göre ayarlanır.
- 1 kesme şeker de içine atılır ve yemek pişmeye bırakılır .
- Maksimum yarım saatte hazır olur yemek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder