10 Dakikada Aynalı Çarşı Cantığı (Orijinal tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ekmek hamuru
Kıymalı cantık içi için gerekli malzemeler;
- 250 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- İsteğe bağlı yarım kapya biber
- 1 tatlı kaşığı kekik ( bence olmazsa olmazı)
- Tuz
- Dilerseniz kıyma yerine çok minik doğranmış kuşbaşıda kullanabilirsiniz.
- Cantıklar fırından çıktıktan sonra üzerine sürmek için az miktarda tereyağı ya da sıvı yağ
10 Dakikada Aynalı Çarşı Cantığı (Orijinal tarif) Tarifi Yapılışı
Cantık Bursa’ya özgü lezzetlerden bir tanesidir. Geçmisi Kafkaslara dayanan ama Bursa’yla bütünleşmiş bir tattır kendisi.
Gurbette olan Bursalı olarak cantık tarifi mi denemenizi tavsiye ederim. Ekmek hamuruyla yapıldığı için birebir aynısı oluyor diyebilirim
Tek eksiği odun fırının olmaması.
Tadı damağınızda kalacak cantığın tarifine geçelim.
Gurbette olan Bursalı olarak cantık tarifi mi denemenizi tavsiye ederim. Ekmek hamuruyla yapıldığı için birebir aynısı oluyor diyebilirim
Tek eksiği odun fırının olmaması.
Tadı damağınızda kalacak cantığın tarifine geçelim.
- Önce iç harçımızı hazırlamakla başlayalım.
- Birkaç saat önceden hazırlayıp dolaba atın dinlenmiş olsun.
- Soğanı, biberi ,domatesleri her şey çok minik minik bir şekilde doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz .
- Kekik ve tuzunu attıktan sonra elimizde iyice yoğuruyoruz üzerini streç çekip dolaba kaldırıyoruz.
- Fırından aldığımız ekmek hamuru iyice şişmiş olmalı.
- Hamurdan yumurtadan büyük bezeler ayırıyoruz.
- Parmak uçlarınızı unlayarak ortadan kenarlara doğru hamuru genişletiyoruz.
- Orta kısmı biraz kalın kalmalı iç harçtan elimize alıp orta kısmına bırakıyoruz ve bastıraraktan iç harcı yaydırıyoruz bu şekilde cantığın orta kısmı incelmiş oluyor.
- Sırası ile diğer bezelerdede de aynı işlemi uyguluyoruz.
- Kenarlarını hiçbir şey sürmeden 250 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz.
- Üst ızgarada pişirmeye özen gösterin.
- Fırından aldığımız kıymalı cantıkların kenarlarına sıvı yağ ya da tereyağı sürüyoruz.
- Ben bazılarının üzerine kaşar koyuyorum çok lezzetli oluyor.
- Yaklaşık 12_15 dakikada bir tepsi pişmiş oluyor.
- Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Yerken çatala bıçağa ihtiyaç duyulmaz.
Parmaklarınızı yememeye dikkat edin derim sadece yapacaklara şimdiden afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder