Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi

Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un (Kurabiyeleri bulamak için tepeleme 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi + tepeleme 1 yemek kaşığı pudra şekeri)
  • (Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)

Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  3. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra Hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına bulayın.
    Yapımı çok pratik, lezzetli efsane bir kurabiye. Deneyenlere afiyet olsun.
    Ben 1 çay kaşığı da limon aroması ekledim çok yakışıyor.
    Bu tarifte kabartma tozu yok.

Yorumlar