Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı pudra şekeri
 - 3 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
 - 1 su bardağı Hindistan cevizi
 - 1 paket vanilin
 - 3 su bardağı un (Kurabiyeleri bulamak için tepeleme 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi + tepeleme 1 yemek kaşığı pudra şekeri)
 - (Su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü 100 ml)
 
Ağızda Dağılan Kartopu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun.
 - Ceviz büyüklüğünde toplar yaparak 170 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
 - Fırından çıktıktan 5 dakika sonra Hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına bulayın.
Yapımı çok pratik, lezzetli efsane bir kurabiye. Deneyenlere afiyet olsun.Ben 1 çay kaşığı da limon aroması ekledim çok yakışıyor.
Bu tarifte kabartma tozu yok. 
Yorumlar
Yorum Gönder