Demleme Makarna Tarifi

Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek Tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla yakın yazdan yapılmış domates sosu yada yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı makarna (her türlü makarna olur 👍)ben kalem makarna kullandım.
  • 4 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

Demleme Makarna Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle sıvı yağını ve tereyağını tencereye alalım üzerine salçayı ve domates sosunu ilave edelim.
  2. Biraz kavurup baharatlarını ve tuzunu atalım.
  3. Makarnamızı ilave edip kavurmaya devam edelim üzerine 4 buçuk su bardağı sıcak su ilave edelim kaynayana ya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşe alıp pişmesini bekleyelim.
  4. Ara ara kontrol ederek suyu yeterli mi bakabilirsiniz.
  5. Piştikten 10 dk dinlenmeye bırakalım 😊
    Soğumadan servis edebilirsiniz 👌

Yorumlar