Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek Tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla yakın yazdan yapılmış domates sosu yada yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı makarna (her türlü makarna olur )ben kalem makarna kullandım.
- 4 buçuk su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Demleme Makarna Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sıvı yağını ve tereyağını tencereye alalım üzerine salçayı ve domates sosunu ilave edelim.
- Biraz kavurup baharatlarını ve tuzunu atalım.
- Makarnamızı ilave edip kavurmaya devam edelim üzerine 4 buçuk su bardağı sıcak su ilave edelim kaynayana ya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşe alıp pişmesini bekleyelim.
- Ara ara kontrol ederek suyu yeterli mi bakabilirsiniz.
- Piştikten 10 dk dinlenmeye bırakalım
Soğumadan servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder